Volledig scherm
George Coraij staat opnieuw aan de start nadat het vorig jaar goed mis ging. © De Gelderlander

'Vierdaagse redde mijn leven'

NIJMEGEN - Vorig jaar dacht hij: laat ik de Vierdaagse eens meelopen. Na één dag viel George Coraij (76) uit Rosmalen uit. ,,Op weg naar het station kreeg ik een hartinfarct. Ze hebben me gereanimeerd, maar daar weet ik weinig meer van." 

Hij belandt in het ziekenhuis,waar drie verstoppingen worden geconstateerd. In eerste instantie wordt zijn lijf met medicijnen aan de praat gehouden. De dag van de intocht wordt hij ontslagen. ,,Ik zei tegen de arts: dan kan ik mooi van het ziekenhuis naar de Wedren lopen. De cardioloog maakte zich wel zorgen,  maar ik heb het toch maar gedaan."

Zegetocht

Een zegetocht, vindt hij het. Maar eentje zonder medaille. Daar gaat dit jaar verandering in komen. Coraij waagt opnieuw een poging. Inmiddels heeft hij een hartoperatie achter de rug. ,,Ik ben in de revisie gegaan." Hij voelt zich sterker dan ooit: ,,Kom maar op, waar wil je liggen?"

Bang dat zijn hart hem nog eens in de steek laat is hij niet. ,,Ik ben geen zeur, ben je gek."  En dus gaat hij voor een nieuwe poging. ,,De Vierdaagse heeft mijn leven gered, zeiden ze in het ziekenhuis. Er waren veel mensen, ik werd meteen geholpen. Als dit me thuis was overkomen, was ik misschien niet op tijd gevonden."