Vlaggenparade door centrum luidt start van de Vierdaagse in

VIDEONIJMEGEN - De Vlaggenparade heeft zondagmiddag traditiegetrouw de start ingeluid van de Nijmeegse Vierdaagse. Net als vorig jaar liepen er rond de 1.800 lopers mee. Het aantal verschillende vlaggen is dit jaar 71, net als het aantal nationaliteiten dat de Vierdaagse meeloopt. 

Volledig scherm
© DG

Via de westkant kwamen de deelnemers aan de parade Nijmegen binnen. De route ging vervolgens verder langs onder meer de Lange Hezelstraat, Plein 1944, Grote Markt, Burchtstraat, Hertogstraat en de Oranjesingel. Vanwege een ambulance liep de Vlaggenparade zo'n vijf minuten vertraging op bij de Grote Markt.  

De deelnemers aan de parade woonden uiteindelijk op de wedren, de start- en finishlocatie van de Vierdaagse, de officiële opening van het wandelevenement bij. deelnemers en publiek genoten daar van een meezingshow van het Vierdaagse Orkest.

De Vlaggenparade gold tot 2012 als dé openingsceremonie van de Vierdaagse in De Goffert. Vanwege teruglopende populariteit stopte de vlaggenparade in 2012. Sinds vorig jaar is de parade weer terug in een nieuwe vorm door het centrum. Het kleurrijke lint van lopers werd zondagmiddag enthousiast toegejuicht door de feestende massa.

Volledig scherm
De Vlaggenparade op de wedren. © DG