Volledig scherm
Gerard Joling op de Waalkade © DG

‘Gerard Joling op Waalkade is perfecte Roze Woensdagact’

videoNIJMEGEN - De feestgangers op de Waalkade zijn het er woensdagavond over eens: Gerard Joling is de perfecte act voor het grote podium van Matrixx Live aan de Kade.

,,Hij is de bekendste homo van ons land. En iemand die iedereen mag. Een sympathieke gast die er een goed feest van maakt”, zegt Robert van der Lugt (28), die met een groep vrienden bij het optreden is. Vooraf zijn de verwachtingen hoog. ,,Als hij Maak me gek maar zingt. Dat is zijn beste nummer. Het perfecte meezingnummer”. zegt Rens Smit. 

Grappen over Froger en Gordon

De verwachtingen maakt Joling vanaf het begin meteen waar. Al vanaf openingsnummer Maak me gek gaat het dak er compleet af. Joling zou Joling niet zijn als hij niet zou sneren naar zijn collega's René Froger en Gordon, met wie hij jarenlang in de Toppers zat.

 ,,Heb jij die Froger gezien? Die is aangekomen. Het lijkt wel of ‘ie een heel dekbed heeft opgegeten”, zegt hij spottend. Ook over Gordon, zijn ‘valse stiefzuster', haalt hij op zijn Jolings uit. ,,Ik heb gehoord dat hij weer zou gaan”, zegt hij met een zucht. 

Alle hits

De grootste hits van de zanger komen voorbij: van Maak me gek tot Zing met me mee en van Echte vrienden tot Blijf bij mij, waarop Jan Smit en André Hazes ook te horen zijn. Ook een Eurovisie Songfestivalmedley en een Toppersmedley ontbreken niet. 

Het publiek is enthousiast over de entertainer. Een enkeling had liever Gordon gezien. Lieke Baars (28): ,,Die vind ik nog grappiger en passender bij Roze Woensdag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.