Volledig scherm
Supporters van Lazio Roma. © Getty Images

Gele Rijdersplein in Arnhem fanzone voor 1.100 Lazio-fans

ARNHEM - Het Gele Rijdersplein in Arnhem wordt donderdag een fanzone voor de supporters van Lazio Roma. De Italiaanse club is de eerste tegenstander van Vitesse in de poulefase van het Europa League-toernooi. 

Een deel van de supporters van de club staat bekend om hun fascistische uitlatingen. De verwachting is dat er zo'n 1.100 fans van Lazio Roma naar Arnhem komen. Zoveel kaarten heeft Vitesse ter beschikking gesteld. 

Ingrijpen

De gemeente Arnhem wil niets zeggen over de opvang van de supporters aankomende donderdag. Vooral de fascistische achtergrond van de fans is pijnlijk gelet op de Airborne-herdenking een dag later. ,,We kennen de achtergrond van een deel van de supporters. Mochten supporters zich racistische uitlaten dan zullen we uiteraard ingrijpen’’, vertelt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. ,,Wel gaan we er alles aan doen om er een mooi voetbalfeest van te maken.’’

Alle hoeken en gaten

Een complicerende factor is dat de supporters van Lazio woensdag en donderdag vanuit alle hoeken en gaten naar Arnhem zullen komen. ,,Het grote verschil met eredivisiewedstrijden in Nederland is dat de Europa League geen combi-regeling kent’’, legt een Vitesse-woordvoerder uit. Met een combi-regeling komen bij een risicowedstrijd de supporters van de tegenstander met een bus naar het stadion. ,,Supporters van Lazio komen met trein, vliegtuig, bus en auto naar Arnhem. Dat vergt een heel andere aanpak’’, zegt de woordvoerder van Vitesse.

Grote tent

Donderdag rond 13.00 uur worden de eerste fans op het Gele Rijdersplein verwacht. ,,De verwachting is dat het gaat regenen, dus we zetten een grote tent neer’’, zegt Milan Scholten van Bar Florian. Hij organiseert het supportersfeest met Mike Post van de Lunch Club. ,,Ik verwacht dat de supporters om acht uur, een uur voor de wedstrijd, in de tent zullen blijven. Daarna zullen ze in bussen naar het stadion worden vervoerd’’, zegt Scholten. 

De fanzone wordt afgebroken als de laatste supporters verdwenen zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.