Volledig scherm
Kaartje van de flyer die supporters van OGC Nice krijgen uitgereikt als ze in Arnhem arriveren: de Korenmarkt is verboden terrein. © gemeente Arnhem

Korenmarkt verboden terrein voor OGC Nice-supporters

ARNHEM - De autoriteiten in Arnhem laten er geen misverstand over bestaan; uitgaansplein de Korenmarkt is donderdagmiddag verboden terrein voor de supporters van de voetbalclub OGC Nice. De Fransen spelen donderdagavond in GelreDome tegen Vitesse.

Volledig scherm
De originele flyer die de politie heeft verspreid. © Politie

Net als bij de eerdere wedstrijden in de groepsfase van de Europa League (tegen Lazio Roma en Zulte Waregem) is er voor de aanhang van de bezoekende club een flyer gemaakt met instructies en regels. 

Zo wordt ze duidelijk gemaakt dat vuurwerk en rookbommen afsteken niet is toegestaan, net als het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Wie zich niet houdt aan dergelijke bepalingen loopt het risico de wedstrijd in GelreDome te missen.

In tegenstelling tot de voorgaande Europese thuiswedstrijden is er geen fanzone ingericht op het Gele Rijdersplein. Er worden maximaal 300 Fransen verwacht en mogelijk arriveren die pas later op de dag in Arnhem. De Nice-supporters kunnen zich vrij bewegen door de binnenstad, maar de Korenmarkt is 'interdit'. De autoriteiten willen mogelijke confrontaties met Vitesse-supporters daar voorkomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.