Volledig scherm
Luc Castaignos moet met Tim Matavz de aanval vormen van Vitesse tegen OGC Nice. © ANP Pro Shots

Vitesse: Castaignos met Matavz aan het front

ARNHEM – Trainer Henk Fraser kiest bij Vitesse tegen OGC Nice voor een versterkt middenveld en tweemansvoorhoede. Luc Castaignos moet donderdag met Tim Matavz de aanval vormen tegen de Fransen.

Fraser heeft de voorbije weken bij Vitesse op het 5-3-2-systeem getraind. Bij balbezit van Nice stut de coach zo de verdediging met een extra pion. De backs schuiven door, zodra er druk op het Franse middenveld nodig is. Idealiter is daar dan een overtalsituatie. Castaignos moet met Matavz voorin een blok vormen.

Rust

Fraser geeft tegen Nice wel enkele basiskrachten rust. Milot Rashica is hersteld van een kuitblessure en zit bij de wedstrijdselectie, maar de Kosovaar begint op de bank. ,,In de competitie staan er erg belangrijke wedstrijden (in december wachten nog Sparta, Willem II, FC Twente en PSV, red.) op het programma”, zegt de coach. ,,Daar kijken we ook naar.”

,,We willen iedereen fris hebben”, stelt Fraser. ,,Ik ben van plan meer spelers rust te geven. Maar daarmee staat er bij Vitesse heus geen B-team. Die luxe is er bij ons niet. De verschillen op diverse posities zijn erg klein.”

Colkett

Naar verwachting worden voor Nice naast Rashica ook Fankaty Dabo, Thulani Serero, Bryan Linssen en Navarone Foor gespaard. Daarmee maken Julian Lelieveld, Alexander Büttner, Thomas Bruns en Charlie Colkett deel uit van de basis. ,,Al die gasten willen spelen”, reageert Fraser. ,,Dan moeten ze me nu maar overtuigen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Kashia, Miazga, Faye, Büttner; Bruns, Mount, Colkett; Castaignos, Matavz.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.