Volledig scherm
Er komt nog voor de zomer een belevingsvlucht boven Oost-Nederland. © REUTERS

Nog voor zomer belevingsvlucht laagvliegroutes Lelystad Airport

Er komt nog voor de zomer een belevingsvlucht boven Oost-Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert de vlucht. Bedoeling is om de routes van Lelystad Airport te vliegen op dezelfde hoogte en met hetzelfde type vliegtuig als na opening van het vakantievliegveld de bedoeling is: op circa 1.800 meter met een Airbus A320 of een Boeing 737. Dat maakte het ministerie vrijdagmiddag bekend.

Nabootsen

De roep om de omstreden laagvliegroutes na te bootsen met een belevingsvlucht klinkt al geruime tijd. In december zegde minister Cora van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer toe dat zij zo’n vlucht gaat organiseren. ‘Voor de zomer vindt een belevingsvlucht plaats op de voorgenomen aansluitroutes’, schrijft het ministerie. ‘Doel is het realistisch ervaren van het geluid van een vliegtuig. Het is daarom van belang dat er een breed gedeeld beeld is over hoe en onder welke voorwaarden de vlucht kan worden uitgevoerd.’

Bijeenkomst

Op donderdagavond 22 februari (19.00 tot 21.30 uur) is er in de buurt van Zwolle een startbijeenkomst. Doel daarvan is om een kleine regiegroep te formeren ‘die de belangen van alle betrokkenen behartigt’. Mensen die mee willen doen aan deze bijeenkomst kunnen zich opgeven via belevingsvlucht@minienm.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei