Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Verbijstering over mogelijke komst nieuwe maatschappijen op Lelystad Airport

Politieke partijen in de Tweede Kamer en belangengroepen HoogOverijssel en Red de Veluwe reageren verbijsterd op de  uitlatingen van de minister over Lelystad Airport. De minister liet vrijdag aan de Kamer weten dat mogelijk toch nieuwe maatschappijen worden toegelaten op de luchthaven.

Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen gaat het niet eenvoudig worden om het oorspronkelijke plan voor Lelystad Airport overeind te houden. In dat plan moet Lelystad een overloopluchthaven worden voor Schiphol.  Eerder kreeg de minister al van de Europese Commissie te horen dat het maatschappijen op Schiphol niet mag verplichten om over de stappen naar 'Lelystad’. Dat moest worden geregeld in verkeersdelingsregeling (VVR) en is voor een deel van de coalitie een harde voorwaarde om het vakantievliegveld te openen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.