Aad van den Berg
Volledig scherm
PREMIUM
Aad van den Berg © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse wijnhandelaar gaat 1100 kilometer lopen: ‘Ik vind dit heel spannend’

vrijdaginterviewGAANDEREN - Op je 70ste 1100 kilometer lopen, waarvan 350 door de woestijn: Aad van den Berg uit Gaanderen gaat het doen. ,,Mijn vrouw Lucia zei: ik wil niet dat je dit doet. Maar ik houd van uitdagingen.”

Sinds vijf jaar loopt Aad van den Berg (70) uit Gaanderen pelgrimstochten naar Santiago de Compostella. Niet uit religieuze motieven, al hebben de lange voettochten zijn (gereformeerde) geloof wel verdiept. ,,Je leert jezelf heel goed kennen en gaat meer nadenken. Het wandelen heeft me dichter bij het geloof gebracht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek