Walter Hobelman met zijn boek ‘Al mijn schuld is weggedaan’.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Hobelman met zijn boek ‘Al mijn schuld is weggedaan’. © Theo Kock

De vrouw van Walter kon plots niet pinnen bij de kassa: ‘Toen kon ik de schuld niet meer stil houden’

vrijdaginterviewGENDRINGEN - Al mijn schuld is weggedaan heet het boek dat Walter Hobelman uit Gendringen heeft geschreven. Een openhartig relaas over zijn eigen gezin dat in de schulden belandt, hoe het daar mee omgaat én hoe het weer in baas in eigen beurs is geworden.

U en uw gezin gaan volledig met de billen bloot in het boek. Hoe lastig was het om zó open te zijn?
,,In de tijd dat we het moeilijk hadden, had ik daar minder moeite mee dan mijn vrouw om onze schulden bespreekbaar te maken. Het is toch een situatie waar je je voor schaamt, en als je het mensen vertelt kunnen ze denken dat je zielig gevonden wilt worden, of dat je geld van ze wilt.

Maar dat is natuurlijk niet zo. En als je dan tóch wat krijgt, geld of spullen hebben we ook geleerd om dat in dankbaarheid te aanvaarden en over die gene heen te stappen.”

Hoe kwam u in de schulden?
,,Er ging meer uit dan dat er binnen kwam. En we zagen niet waar het gat zat. Zo bouwden we een schuld op van 40.000 euro. Ik deed de financiën thuis, maar zo enthousiast ben ik niet in het boekhouden.

Toch zag ik dat het een keer mis zou gaan, maar hield het steeds stil. Dat is anderhalf jaar gelukt, tot mijn vrouw met een volle boodschappenkar bij de kassa stond en niet kon pinnen...”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek