Bert Berghoef: ,,Ik vind dat je niet in de gemeente moet blijven wonen waar je bestuurder was. Mensen gaan je bellen over het huidige gemeentebestuur. Dat moet je niet hebben.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Berghoef: ,,Ik vind dat je niet in de gemeente moet blijven wonen waar je bestuurder was. Mensen gaan je bellen over het huidige gemeentebestuur. Dat moet je niet hebben.” © Jan Ruland van den Brink

‘Een probleem is er pas als er nog een week te leven is’

VRIJDAGINTERVIEWBert Berghoef kreeg als burgemeester van Aalten de ene na de andere integriteitskwestie op zijn bordje. Van een raadslid die als advocate betrokken was bij een zaak tegen de gemeente tot een wethouder die zonder vergunning een mestbassin liet aanleggen. Een andere wethouder waarschuwde deze wethouder bovendien toen er een controle aankwam. Als burgemeester had Berghoef er heel wat mee te stellen. Hij is nu zelf maar een integriteitsbureau begonnen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek