Jacqueline Wiechers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacqueline Wiechers. © Jan Ruland van den Brink

Eindelijk een vrouw in de top van het Volksfeest Winterswijk: ‘Hoeft wat mij betreft niets veranderd te worden’

WINTERSWIJK - Voor het eerst in de geschiedenis is er een vrouw gekozen in het dagelijks bestuur van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk: Jacqueline Wiechers (57). Ze vond het als dwarse puber al gek dat vrouwen niet welkom waren. 

,,Belachelijk gedoe daar bij jullie zonder die vrouwen”, zei ze als opstandige tiener tegen haar vader Herman Wiechers, die lange tijd president is geweest. Uiteindelijk werden onder zijn bewind voor het eerst vrouwen toegelaten tot het algemeen bestuur van de Vereeniging Volksfeest. ,,Daardoor kon hij mij ook voordragen toen hij 70 werd en uit het bestuur moest. Je moet er namelijk uit als je 70 bent. Nu blijven niet veel bestuursleden meer tot hun zeventigste in het bestuur. Tijden veranderen. Tegenwoordig komen veel leden ook al jonger bij het bestuur.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek