Hans Metzemaekers, bestuurder van Azora in tijden van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Metzemaekers, bestuurder van Azora in tijden van corona. © Jan Ruland van den Brink

Hans Metzemaekers is bezig aan zijn zwaarste maanden in 37 jaar bij zorginstelling Azora

VrijdaginterviewTERBORG - Hans Metzemaekers (64) is een hardloper. Eén uur in het Bergherbos is voor hem voldoende om het hoofd leeg te maken. Een zegen voor de bestuurder van Azora die, met negen verpleeghuizen onder zich in Oude IJsselstreek en Montferland, door corona zware tijden meemaakt.   

U werkt ruim 37 jaar voor de zorginstelling die na een aantal fusies sinds 2002 Azora heet. Zijn dit uw zwaarste maanden?
,,Ja. De bewoners van onze verpleeghuizen vragen steeds waar het bezoek blijft. De medewerkers leggen uit dat er geen familie meer mag komen vanwege het coronavirus. Maar mensen die lijden aan dementie stellen de vraag drie minuten later opnieuw. Dat hoort bij hun ziektebeeld. Voor medewerkers is de situatie ook erg. Ze zijn gewend de bewoners te verwennen, dichtbij te komen. Nabijheid en persoonlijk contact zijn wezenlijk. Dat is nu lastiger. Corona is een asociale ziekte.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek