Henk van der Esch.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van der Esch. © Jan Ruland van den Brink

Henk van der Esch neemt afscheid in tijden van corona: ‘Ik moet het voorlopig zonder ritueel doen’

DOETINCHEM - ,,Surrealistisch”, noemt Henk van der Esch (67) zijn nakende afscheid als voorzitter van Achterhoek VO, de organisatie waar vijftien middelbare scholen in de regio onder vallen. Er was een groot feest gepland in het Metzo College in Doetinchem waarbij de Harderwijker passend zou worden uitgezwaaid maar in tijden van corona komt het daar niet van.

Deze week haalde Henk van der Esch zijn laptop op in het kantoor bij het Ludger College aan de Holterweg, maakte een tot ziens-gebaar naar twee medewerkers en vertrok. Dat was het voorlopig.

,,Dinsdag is mijn laatste werkdag, die ik thuis in Harderwijk vervul. Woensdag ben ik niet meer in dienst van Achterhoek VO. Nu ben ik volop bezig voor de middelbare scholen, alsof ik er nog jaren werk. Er ontbreekt dadelijk een rites de passages, zoals de Fransen zeggen. Een ritueel - zoals een afscheid - waarmee een periode wordt afgesloten. Ik moet het voorlopig zonder ritueel doen. Hopelijk komt het er nog voor de zomer van, maar het zal anders zijn.”

Quote

In de Radstake hoorde ik dat de westerse vrouw al decennia 1,7 kinderen kreeg. Dan weet je het wel

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek