Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Weikamp: ‘Met Veur Altied hebben we de ziel van De Graafschap blootgelegd’. © Jan Ruland van den Brink

Sjoerd Weikamp: ‘Het kan alleen mislukken. Nou en?’

DOETINCHEM - Sjoerd Weikamp (39) is dé initiator en mede-bedenker van Veur Altied, de theatervoorstelling over De Graafschap. De voorstelling zorgde twee keer voor een afgeladen grote zaal in schouwburg Amphion. Weikamp is supporter en lid van de Raad van Commissarissen van de Doetinchemse voetbalclub. Op het podium van Amphion ontpopte hij zich als een conferencier mét potentie. 

Ben je je roeping misgelopen en had je eigenlijk cabaretier moeten worden?

,,Cabaret heeft me altijd getrokken, op de middelbare school al. Ik was een vroege ontdekker van Hans Teeuwen en leerde een van zijn eerste voorstellingen uit het hoofd. Heb ik veel mee gescoord op verjaardagen. Na de voorstelling van zaterdag nam Charles Droste, directeur van Amphion, me apart. ‘Onderschat niet hoe bijzonder deze voorstelling is', zei hij. Vond ik wel wat, om zoiets te horen uit zijn mond.”

Wat betekent dat? Ga je het theater in?

,,Ik heb een afspraak staan met Droste. Niet om met Veur Altied het land in te gaan. Maar we gaan er eens voor zitten om te kijken wat we verder kunnen doen. De voorstelling gaf me een kick. Ik denk dat ik iets kan op het podium. Zolang ik er maar niet over nadenk en gewoon een verhaal vertel. Maar ik heb iemand als Droste nodig die me begeleidt. Want ik heb eens heel succesvol een typetje gedaan als buut, maar de tweede keer was dat niet leuk meer. En de derde keer helemaal niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek