Willy Hendriks, lijsttrekker van Team Lokaal
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Hendriks, lijsttrekker van Team Lokaal © Ed van Alem

Willy Hendriks over de herindeling: ‘We brengen vijf gemeentes bij elkaar, met vijf eigen culturen’

interviewBOXMEER/ CUIJK - Willy Hendriks uit Oeffelt is de lijsttrekker van de nieuwe partij Team Lokaal. Aan haar de taak om van die samensmelting van zeven dorpspartijen in het Land van Cuijk, ruim voor de herindelingsverkiezingen in november, één team te maken. Geen eenvoudige klus.

6 reacties

 • Eelco de Boer

  2 weken geleden
  Joris, in dit specifieke geval niet helemaal waar. Er is één dorp wat er duidelijk beter op wordt: Grave is in één keer af van een groot deel van de schulden als dat ineens over 90.000 inwoners wordt verdeeld.
 • Joris Driepinter

  1 maand geleden
  Je hoeft er helemaal niet over te vergaderen; het samenvoegen van verschillende gemeenten is nooit goed, er bestaat geen enkele fusie waar bevolking uiteindelijk beter uit komt... Verschillende culturen dáár gaat het om ! Samenwerking tussen gemeenten is een andere zaak; daar kun je wel wat mee bereiken, en goed samenwerken is al een hele kunst... Fuseren betekend altijd dat de zwakkere partij haar stem kwijt raakt aan de sterkere partij, zo simpel is het...
 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  WMJF Rijdt, nu kun je aan je maten laten zien dat je in de krant bent gekomen. Je roept wat zonder enige vorm van onderbouwing. Wel leuk voor het eerst komende feestje. Dan heb jij je gsm vast paraat.
 • WMJF Rijdt

  1 maand geleden
  Waarom heb ik toch zoveel moeite met de oprechtheid van mevr. Hendriks? Zij brengt dadelijk niets nieuws maar borduurt verder op haar eigen(zinnige) weg. En natuurlijk vindt ze het nog leuk, haar ego is sturend, niet de bestuurlijke kwaliteit.
 • Maurits Stoetzer

  1 maand geleden
  Tinus, dit komt grotendeels uit de mouw van D66. In 2018 en 2019 zijn er diverse debatten geweest in de 2e kamer, vooral Martin Bosman (PVV) was hier fel op tegen. Hij gaf het voorbeeld Haren in Groningen waar direct na de 'herindeling' meteen beloftes gebroken werden en de weg vrij was voor de stad Groningen om uit te breiden richting Haren. Samenwerken is één, dorpen als één gemeente besturen zal met deze gemeentelijke oppervlakte een enorme uitdaging worden.

Maasland