Willy Hendriks, lijsttrekker van Team Lokaal
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Hendriks, lijsttrekker van Team Lokaal © Ed van Alem

Willy Hendriks over de herindeling: ‘We brengen vijf gemeentes bij elkaar, met vijf eigen culturen’

interviewBOXMEER/ CUIJK - Willy Hendriks uit Oeffelt is de lijsttrekker van de nieuwe partij Team Lokaal. Aan haar de taak om van die samensmelting van zeven dorpspartijen in het Land van Cuijk, ruim voor de herindelingsverkiezingen in november, één team te maken. Geen eenvoudige klus.

7 reacties

 • alice Hest

  2 maanden geleden
  Alsjeblieft zeg! Laten we eens goed kiezen en niet voor mevrouw Hendriks haar partij: ze is niet oprecht, trekt bepaalde mensen voor, denkt weinig na en kikt op een baan als wethouder. We willen bestuurders die het beste voor hebben met ALLE burgers.
 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  Joris, in dit specifieke geval niet helemaal waar. Er is één dorp wat er duidelijk beter op wordt: Grave is in één keer af van een groot deel van de schulden als dat ineens over 90.000 inwoners wordt verdeeld.
 • Joris Driepinter

  4 maanden geleden
  Je hoeft er helemaal niet over te vergaderen; het samenvoegen van verschillende gemeenten is nooit goed, er bestaat geen enkele fusie waar bevolking uiteindelijk beter uit komt... Verschillende culturen dáár gaat het om ! Samenwerking tussen gemeenten is een andere zaak; daar kun je wel wat mee bereiken, en goed samenwerken is al een hele kunst... Fuseren betekend altijd dat de zwakkere partij haar stem kwijt raakt aan de sterkere partij, zo simpel is het...
 • Bert Gransen

  4 maanden geleden
  WMJF Rijdt, nu kun je aan je maten laten zien dat je in de krant bent gekomen. Je roept wat zonder enige vorm van onderbouwing. Wel leuk voor het eerst komende feestje. Dan heb jij je gsm vast paraat.
 • Willem van de Rijdt

  4 maanden geleden
  Waarom heb ik toch zoveel moeite met de oprechtheid van mevr. Hendriks? Zij brengt dadelijk niets nieuws maar borduurt verder op haar eigen(zinnige) weg. En natuurlijk vindt ze het nog leuk, haar ego is sturend, niet de bestuurlijke kwaliteit.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Maasland