Volledig scherm
PREMIUM
01-05-2019 Hengelo-uitgever Willy Hermans- Foto Theo Kock 01 © theo kock persfotografie

Willy Hermans nam de gok en bestiert nu een succesvolle uitgeverij van streekboeken in Hengelo

VRIJDAGINTERVIEWHENGELO - De Achterhoekse vlag hangt niet uit bij de woning van Hermans aan de Plataanweg in Hengelo. Het groene dundoek staat opgerold onder de carport. De vlag hoeft van hem ook niet echt aan de gevel, de liefde voor de streek hoeft niet uitbundig uitgedragen te worden. Maar alle activiteiten van Hermans ademen het streekeigene van de Achterhoek.

,,Ik ben met dialect opgegroeid, ben een Achterhoeker in hart en nieren. Ik ben van huis uit geen hemelbestormer of wereldverbeteraar die altijd de Achterhoek op de kaart wil zetten. Ik ben er gewoon een beetje ingerold.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek