Huissen 0305- Vrijwilliger Casper voor de wekelijkse rubriek /189271
Volledig scherm
Huissen 0305- Vrijwilliger Casper voor de wekelijkse rubriek /189271 © Erik van 't Hullenaar

Caspar Nabben is onmisbaar in kringloopwinkel in Huissen

VrijwilligersHUISSEN - De muzikale Caspar Nabben (58) kocht tien jaar geleden bij kringloopwinkel Twice is Nice in Huissen een piano. Hij liet  eigenaar Gino van Brussel weten dat hij best wel eens met hem mee zou willen met om spullen op te halen. Van Brussel nam hem in de vrachtwagen op sleeptouw en vanaf die dag ging hij nooit meer weg. 

Vrijwilligers
In de Betuwe zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers.

Huizen leegruimen, aankopen bezorgen, in de winkel werken: Nabben deed langzaam maar zeker steeds meer in het bedrijf. Inmiddels heeft hij de sleutel van het pand, de code van het alarm en draait hij op dagen dat Gino en zijn vrouw er niet zijn volledig zelfstandig Twice is Nice. Hij is veel meer dan zomaar een vrijwilliger. Nog net geen familie, maar zo voelt het wel. Met kerst schuift hij aan bij het gourmetten, op zijn vaste plek links in de hoek bij de bar. En tijdens oud en nieuw proosten Nabben en Van Brussel samen op het nieuwe jaar.

Beer

Quote

Dit is zo’n groot deel van mijn leven. Het geeft alles weer zin

Caspar Nabben

,,Een beer van een vriend en een beer van een werknemer’’,  zo omschrijft Van Brussel zijn langst meedraaiende kracht. Op Nabben kun je bouwen, wat er ook gebeuren moet. Soms werkt hij twee dagen in de week, maar dat kunnen er de keer erop zomaar vijf zijn. Gemiddeld is hij tussen de 25 en 60 uur per week voor de kringloopwinkel. 

Niets is hem te veel. Om 4 uur ’s ochtends opstaan om een huis in Amsterdam leeg te halen? Zwaar werk, maar Nabben weet van aanpakken en doet het met plezier. Wat hem betreft mag er daarom zeker nog tien jaar vrijwilligerswerk bij. ,,Dit is zo’n groot deel van mijn leven. Het geeft alles weer zin. Dat heeft me gered: zonder dit werk was ik er nu misschien niet eens meer geweest.’’ \

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe