Volledig scherm
PREMIUM
Hester van Aalst. © Gerard Burgers

‘Een glimlach geven aan ander doet al veel’

VrijwilligersDe Betuwe telt duizenden vrijwilligers. ‘De Gelderlander’ zet ze in het zonnetje. Vandaag: Hester van Aalst.

De Huiskamer van Elst, elke donderdagmorgen in de bibliotheek, is onder meer haar idee. Hester van Aalst wil mensen met elkaar in contact brengen. Ze is een verbinder en netwerker bij uitstek. Een positief denker bovendien. ,,Een glimlach geven aan een ander doet al veel.”

Zeven jaar geleden kwam ze met haar kinderen naar Elst. Hester van Aalst (51) kende er niets en niemand. Ze is er de vrouw niet naar om dat zo te laten en werd actief. Zo is ze onder meer gastvrouw in De Ruimte, de ontmoetingsplaats van de protestantse gemeente in Elst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebben herfstvakantie en willen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe