Volledig scherm
PREMIUM
Elst 0804- Vrijwilliger Mollukse Estelle /200790 © Erik van 't Hullenaar

Estelle Manusiwa treedt bij Maluku Elst in de voetsporen van haar opa

VrijwilligersDe Betuwe telt vele vrijwilligers. ‘De Gelderlander’ zet ze in het zonnetje. Vandaag: Estelle Manusiwa van de Stichting Maluku Elst.

Voorzitter zijn van Stichting Maluku Elst was niet iets wat Estelle Manusiwa voor zichzelf in gedachten had. Maar toen ze op haar 20e belijdenis deed en meer leerde over haar Molukse roots, vroeg de dominee haar nieuw leven in de organisatie te blazen. 

,,Ik zag niet direct het nut ervan in. Tot ik merkte hoezeer het leefde in de Molukse gemeenschap. Ik praatte met mijn ouders en kwam erachter dat mijn opa als een van de eerste bij de Stichting zat. Dat voelde wel speciaal.” Met 6 anderen richtte de 24-jarige een bestuur op, waar ze startte als tweede secretaris. ,,Het bleek uitdagend en interessant werk, en ik werd steeds enthousiaster. Een jaar geleden begon ik als voorzitter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe