Volledig scherm
Vrijwilliger Henny Peters in de kleedkamer van RKSV in Driel. © Marc Pluim

Henny Peters uit Driel: 'Ik kom nooit met tegenzin bij mijn clubje'

DRIEL - Drie dagen per week is Henny Peters (65) bij RKSV in Driel te vinden. Dat is zijn clubje, sinds hij als jonge twintiger voor de liefde van Elst naar Driel verhuisde. Hij speelde jarenlang als middenvelder in het eerste elftal, waarvan hij nu leider is, onder meer van zoon Jeroen, laatste man.

Vrijwilligers
In de Betuwe zijn duizenden onmisbaar. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers.

Zijn zoon Sven voetbalt ook, bij de jongens onder de 11. Elke zaterdag kijkt Peters naar zijn 9-jarige oogappel. Maar Sven aanmoedigen en het eerste leiden is lang niet het enige dat hij doet op de club. Toen Peters van Elistha naar RKSV overstapte, begon daarmee ook direct het vrijwilligerswerk. Van de jeugdcommissie tot de veteranen en van fluiten tot bardienst in de kantine, hij draagt zijn steentje bij om de voetbalclub, die afgelopen jaar promoveerde naar de derde klasse, draaiende te houden.

Ouders

Quote

Te weinig mensen hebben echt binding met de club

Henny Peters

De jeugdafdeling van RKSV is populair, vertelt Peters. Niet alleen bij Drielse kinderen, ook die uit Schuytgraaf weten de poort van het Sportpark te vinden. "Helaas komen veel ouders niet verder dan daar. Ze zetten hun kinderen af en gaan zelf winkelen; terwijl we hier zeker extra handjes kunnen gebruiken."

Want al heeft de club ruim 100 vrijwilligers, toch is het lastig de planningen rond te krijgen. ,,Bardiensten zijn bijvoorbeeld vaak een probleem. Dat is frustrerend, want zo komt het altijd op dezelfde mensen aan."

Peters ervaart de uren die hij voor de club inzet zeker niet als vervelend. De club is belangrijk voor hem, ook in sociaal opzicht. ,,Een biertje na de wedstrijd, samen wat praten, ik kom hier nooit met tegenzin."

Verplichten

Er is binnen de muren van de sportclub meer dan eens gepraat over het verplichten van vrijwilligerswerk voor ouders van kinderen die bij RKSV spelen, weet Peters. 
 ,,Te weinig mensen hebben echt binding met de club. Op de tennisclub betaal je meer contributie als je niet af en toe meehelpt. Dat vind ik een goede oplossing, maar ik weet niet of dat hier gaat gebeuren. Ik denk dat het veel protest zou opleveren."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe