Anna Lucassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Lucassen. © Gerard Burgers

‘Ik zie kinderen hetzelfde plezier beleven met theater als ikzelf altijd had, en nog heb’

de vrijwilligerIn het vrijwilligerswerk kan Anna Lucassen haar twee passies combineren: toneelspelen en werken met kinderen. De 21-jarige Herveldse helpt bij het Betuwepodium en het Jeugdtheater in haar woonplaats, waar ze de regie heeft bij toneelstukken waar kinderen van 4 tot en met 18 jaar in acteren. 

Zelf begon Lucassen op haar achtste met spelen bij het Jeugdtheater.

,,Dat vond ik meteen heel leuk. Na een jaar of acht vroeg Marianne Veens (drijvende kracht en regisseur van toneelvereniging de Vriendenkring, DM) of ik wilde helpen met de regie. Mooi, want nu zie ik kinderen hetzelfde plezier beleven met theater als ikzelf altijd had, en nog steeds heb.”

Theater is goed voor kids, ziet Lucassen. ,,Ze leren in een groep te werken, zijn samen creatief bezig. En groeien daardoor, op het podium staan doet veel met hun zelfvertrouwen. Je ziet kinderen echt opbloeien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe