Volledig scherm
PREMIUM
Angela IJkhout. ,,Het is een hechte club, met jongeren met verschillende talenten.” © Gerard Burgers

Jeugdtheater met diverse soorten talenten in Herveld

VrijwilligersDe Betuwe telt duizenden vrijwilligers. Wij zetten er wekelijks een in de schijnwerpers. Vandaag Angela IJkhout uit Herveld.

Quote

Toen ik na mijn studietijd uit Nijmegen terugkwam naar Herveld, ging ik meteen bij de toneelvere­ni­ging

Angela IJkhout

Toen Angela IJkhout vorige week 50 werd, wilde ze geen standaardfeestje. Dus zette de Herveldse een grote tent in haar tuin en speelde een bijzonder toneelstuk voor haar familie en vrienden. Het stuk heet ‘Ik ben een mens, net als jij’ en wordt gespeeld door statushouders: mannen en vrouwen uit Syrië, Iran, Colombia, Mongolië en Tadzjikistan.

IJkhout combineert hiermee haar werk als inburgeringsdocent op het roc en haar passie toneelspelen. Het toneelstuk ontstond uit een project op haar werk voor de gemeente Tiel, met het idee dat toneelspelen statushouders helpt met inburgeren. 

,,Uit de verhalen die deze mensen vertelden, is een toneelstuk ontstaan dat past bij hoe deze groep zich voelt. Veel mensen hebben heftige dingen meegemaakt, moesten vluchten en in Nederland opnieuw beginnen, terwijl ze in hun thuisland vaak al diploma’s en carrières hadden. ‘Ik voel me hier weer net een kind’, zei iemand.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe