Volledig scherm
PREMIUM
In gebouw De Hoeksteen in Elst is Marian Peters lid van de missiehandwerkclub. © Gerard Burgers

Marian uit Elst: ‘Er is zoveel armoede, daar wil je iets aan doen’

vrijwilligers betuweELST - Ze gaf haar dochter een keer kleding mee voor Thaise kinderen. Enkele jaren later bezocht Marian Peters uit Elst de school in de rimboe waar haar dochter geweest was. Daar zag ze kinderen in de door haar gemaakte kleding zitten. Het gaf haar een blij en voldaan gevoel.

Marian Peters (75) maakt al 46 jaar deel uit van de missiehandwerkclub in Elst. Ze was al actief voor een groep die zich inzet voor het ontwikkelingswerk.

Ze vindt het noodzakelijk. ,,Als ik zie hoeveel armoede er in de wereld is, dan wil ik er aan bijdragen om daar wat aan te doen.”

Ze is ontegenzeggelijk handig met naald en draad. De mooiste gewaden komen uit haar handen. Ze heeft laatst gebedsmantels gemaakt voor leken die voorgaan in een uitvaart. Maar de nadruk ligt toch echt kleding voor de missie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe