Volledig scherm
PREMIUM
Joke Haverkamp-van den Broek. ,,Het komt door mijn opvoeding. Mijn ouders waren de hele dag met anderen bezig." © Erik van 't Hullenaar

‘Niet moeilijk doen, maar doorgaan.’ Anderen helpen is voor Joke Haverkamp heel gewoon

VrijwilligersDe Betuwe telt talloze vrijwilligers. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers. Vandaag Joke Haverkamp-Van den Broek uit Heteren.

Quote

Een ander vindt het veel wat ik doe. Ik vind het heel gewoon

Joke Haverkamp-Van den Broek

Het gebeurt een enkele keer dat ze ‘nee’ zegt. Maar eigenlijk weigert ze bijna nooit. Al kan Joke Haverkamp-Van den Broek meer vrijwilligerswerk er echt niet bij hebben. Haar agenda puilt al uit. Ze staat altijd klaar voor een ander. “Wat je uit liefde doet, kost geen moeite”, zegt ze dan.

Iedere maand reist ze met haar tweelingzus naar België. Daar neemt ze de zorg voor haar schoonzus over van haar broer zodat die even tijd heeft voor andere zaken. Ruim 23 jaar had ze een ongehuwde oom in huis. Ze heeft vijf jaar voor haar vader gezorgd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe