Sabine Hermsen komt helemaal tot rust op de kinderboerderij in Elst

VrijwilligersELST - De hele dag met dieren bezig zijn. Als dat kan, is Sabine Hermsen (47) in haar element. Daarom gaat ze zo graag naar de kinderboerderij in Landerij De Park bij Elst.

Ze is er een paar keer per week als vrijwilliger te vinden. Om hokken schoon te maken, dieren te voeren, maar ook om publiek uitleg te geven. Ze is inmiddels assistent-beheerder.

Vrijwilligers
In de Betuwe zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers.

Als kind had Sabine Hermsen, die nu in Elderveld (Arnhem) woont, al dieren. Haar familie huisde in een benedenflat in Hilversum en had een grote tuin. Daar liepen kippen, konijnen, cavia's, honden en katten.  ,,Ik ben met dieren groot geworden. Op mijn tiende reed ik al paard. De liefde voor paarden zat er al vroeg in. Mijn opa bracht melk rond met paard en wagen."

Streekwinkel

Als een van de zeven assistent-beheerders van de kinderboerderij legt ze contacten met de streekwinkel aan de Grote Molenstraat in Elst. Ze gaat er heen om restgroente en broodkruimels te halen voor de dieren. Van poezen, cavia's, kippen, hanen en reuzenkonijnen tot ezels, varken, schapen, geiten en een logeerduif. ,,De dierenfamilie wordt weldra uitgebreid want een van de geiten is drachtig."

Quote

De omgeving is rustgevend. Dit is zo'n fijne plek

Sabine Hermsen

De assistent-beheerders sturen de dierverzorgers aan. ,,We zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de kinderboerderij", zegt ze. Van 12.00 tot 17.00 staan de deuren open voor het publiek en voor die tijd moet er veel werk gedaan zijn. Vorig jaar kwamen er 50.000 bezoekers. Het is elke ochtend spannend als de groep de hokken inspecteert. ,,Je weet nooit wat je tegenkomt."

In de kinderboerderij is Sabine Hermsen helemaal op haar plaats. ,,Dit is een plek waar ik tot mezelf kom. Waar ik mijn werk en thuis kan loslaten. De omgeving is rustgevend. Dit is zo'n fijne plek."

Ze is er helemaal thuis. Daarom ziet ze nu al op tegen de zomer als ze een tijd met vakantie is.

Vrijwilliger Sabine Hermsen in haar element.
Volledig scherm
Vrijwilliger Sabine Hermsen in haar element. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe