Volledig scherm
Driel 2506- Vrijwilliger van de week: Stien Mentink /191489 © Erik van 't Hullenaar

Stien uit Driel: ‘Ouderen helpen zolang als ik kan’

DRIEL - Ze stuurt zieke mensen een kaartje, gaat bij eenzame ouderen op bezoek. Dat vindt Stien Menting Zwartkruis (73) uit Driel heel gewoon. Omzien naar een ander, zeker als die het minder heeft, is voor haar vanzelfsprekend. Anderen helpen. Ze zou niet anders willen. Bovendien geeft het haar een goed gevoel.

Stilzitten komt niet in haar woordenboek voor. Als Stien Menting-Zwartkruis niet aan het zwemmen, wandelen of gymmen is of bij het kerkkoor zingt, is ze wel bezig op sociaal terrein. Een keer in de veertien dagen gaat ze naar de soos in De Wieken in Elst waar activiteiten zijn voor mensen met een beperking. „Dan gaan we koekjes bakken, knutselen of wandelen. Zo lang ik het kan, blijf ik dat doen.”

Dat zorgende heeft ze altijd gehad. Daarom is ze een jaar of zeven gezinsverzorgster geweest en nadien nog alfahulp. „Als ik iets kan doen voor een ander, doe ik dat. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik het allemaal kan doen. We hebben het hier thuis best goed, ik ben gezond. Er zijn zoveel mensen die het anders getroffen hebben. Er zijn veel eenzame mensen. Daarom help ik graag mee met de organisatie van de Dag van de Ouderen in Driel. Wat is er fijner dan anderen een leuke middag te bezorgen.”

Vrijwilligers
In de Betuwe zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers.

Ze is jarenlang actief geweest voor de afdeling Driel van De Zonnebloem. „En al bestaat die afdeling niet meer, ik blijf de ouderen bezoeken waar ik altijd al kwam. Zo ga ik ook naar een bewoner toe van zorgcentrum Tertzio in Elst. Als ik dan naar huis fiets, voel ik me goed.”

Quote

Wat is er fijner dan anderen een leuke middag te bezorgen

Stien Menting Zwartkruis

Voor de Dag van de Ouderen in de Cunerahof moet veel geregeld worden. Stien Menting maalt er niet om. Ze kijkt niet naar de uren die het haar kost. Alle energie kan ze kwijt in de tuinen van Park Lingezegen. En het zal niemand verbazen dat ze ook daar vrijwilliger is geworden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe