Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Anna Coolsma. © William Hoogteyling

‘Als taalvrijwilliger moet je veel geduld hebben’

de vrijwilligerIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Anna Coolsma uit Rijswijk.

Vroeger deed ze met haar familie aan tafel al taalspelletjes en als ze inspiratie heeft, schrijft ze soms ineens een verhaaltje. Anna Coolsma (70) is taalvrijwilliger bij Stichting Welzijn Rivierstroom en helpt mensen bij het aanleren van Nederlands. ,,Ik bezoek de mensen thuis. Meestal zijn het migranten, maar soms geef ik ook een analfabeet les.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De ronkende reclame over boeken in Buren
    PREMIUM
    BLOG

    De ronkende reclame over boeken in Buren

    Als iemand iets héél enthousiast vertelt, moet je altijd even kijken achter zijn ellebogen. Of zoeken naar de kleine lettertjes. Als iets te mooi líjkt om waar te zijn... afijn, u kent het wel. Met de waarheid kun je de waarheid verdraaien. Een schreeuwerige tekst met ‘0 procent vet!’ op zakken drop... waar vrijwel nooit vet in zit, maar wél bergen suiker. Of levensmiddelen die in prijs verlaagd zijn, maar nog veel meer in inhoud. Alsnog belazerd.

Rivierenland