Volledig scherm
PREMIUM
Marianne van Dissel. © Foto Raphael Drent

‘Mensen proeven dat het eten bij de Buurtkeuken vers is’

de vrijwilligerIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Marianne van Dissel uit Lienden.

Elke maandag kookt Marianne van Dissel (62) uit Lienden voor de Buurtkeuken, een initiatief van Huis van Lienden waarbij bewoners van verzorgingshuis Blommeland en alle andere geïnteresseerden voor iets meer dan vijf euro kunnen eten.

,,De mensen proeven dat er vers gekookt is. We eten bijvoorbeeld knisperende boontjes met een klontje boter en nootmuskaat en kruimige aardappels in plaats van die voorgekookte aardappeltjes. Dat zijn net stuiterballen.”

Quote

We kijken wat er in de vriezer ligt en stellen aan de hand daarvan maaltijden samen voor de week erop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland