Volledig scherm
Gert-Jan Meijering. © Raphael Drent

Strakke regels helpen voetbalclub: ‘DFS is net een groot bedrijf’

De vrijwilligerIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Gert-Jan Meijering uit Opheusden.

Langs de lijn, in de zaal of op het veld, waar voetbal is, is Gert-Jan Meijering (42) te vinden. Hij is vrijwilliger bij voetbalvereniging DFS uit Opheusden en voorzitter van Zaalvoetbalvereniging de Biezenwei. ,,Zo’n twintig jaar geleden begon ik met zaalvoetballen, maar er waren te weinig vrijwilligers om het te blijven organiseren.” Meijering belegde samen met een vriend een bijeenkomst en er werd een nieuw bestuur gevormd. ,,Er kwamen strakke regels waar we ons nog steeds aan houden. Het kost nu nog maar weinig tijd om het draaiende te houden. Aan het begin van het seizoen starten we alles op en verder vergaderen we alleen als het nodig is. Hooguit een paar keer per jaar.”

'Dan doe ik het wel’

Meer tijd spendeert de vrijwilliger aan DFS. Meijering, die als zzp’er in de boomkwekerij werkt, richtte in 1998 met collega’s een voetbalteam op. Ik werd lid van DFS en gelijk ook vrijwilliger. Ik heb veel verschillende dingen gedaan. Van materiaalonderhoud tot het leiden van teams.” In 2016 was er een dringend tekort aan bestuursleden. ,,Als er iets moet gebeuren en niemand meldt zich, doe ik het wel.”

Opofferen

Als bestuurslid algemene zaken bekommert hij zich nu onder andere over het materieel. ,,Ik koop bijvoorbeeld ballen in en bekijk wat er vervangen moet worden.” Daarnaast is hij betrokken op bestuurlijk vlak. ,,Een sportvereniging is net een groot bedrijf. We hebben mensen in dienst en werken samen met vier instanties. Soms moet ik er op mijn werk even tussenuit, omdat we bijvoorbeeld een vergadering hebben met de gemeente over de onderhoudssubsidie van het sportpark.”

Ook al moet hij soms wat opofferen, Meijering doet graag vrijwilligerswerk. Mensen helpen vindt hij belangrijk en het geeft hem voldoening. ,,Ik ging als kind al met mijn opa mee oud papier ophalen en kreeg het dus van jongs af aan mee. Mijn vrouw doet ook van alles en onze kinderen nemen dat weer over. Met de kerstmaaltijd in Eltheto helpen ze bijvoorbeeld met eten klaarmaken. Ze vinden het heel normaal om een ander te helpen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland