Aanvaller Poels zag flink af: Het zag er heel even goed uit

Wout Poels liet zich opnieuw van voren zien. De Ineos-renner zat samen met Tao Geoghegan Hart mee in de kopgroep van de dag en mocht heel even dromen van een etappeoverwinning. ,,Maar toen de klassementsmannen kwamen wist ik dat het over was. Ik ben flink naar de kloten.

Waar de ene na de andere aanval strandde, slaagde Poels er in de beginfase van de achttiende etappe wel in om weg te rijden. De Limburger kreeg uiteindelijk twaalf renners met zich mee, waaronder ploegmaat Geoghegan Hart en de latere ritwinnaar Sergio Higuita. Poels kwam als eerste boven op de eerste van vier beklimmingen en sprokkelde zo wat bergpunten mee, maar dat was niet zijn hoofddoel. ,,Ik heb niet echt gedacht aan de bergtrui. Geoffrey Bouchard (de leider in het bergklassement, red.) zat ook mee. Het belangrijkste was om voor een rit te gaan.”

Op de derde van vier beklimmingen kreeg Poels het lastig en moest hij de kopgroep even later rijden, maar uiteindelijk wist hij wel samen met zijn vluchtgenoten de top te bereiken. De voorsprong op de klassementsmannen was op dat moment echter nihil.

Volledig scherm
Wout Poels. © BSR Agency

Zaterdag een nieuwe kans

,,We zijn hier nu toch, dus dan kunnen we er beter iets van proberen te maken", zei hij na de rit voor de camera van Eurosport. ,,Het zag er best mooi uit en we hadden een flinke voorsprong. Toen de klassementsmannen zich met het koersverloop gingen bemoeien, wist ik dat het over was.”

Uiteindelijk finishte Poels op 4.50 minuten van Higuita in een groepje met Wilco Kelderman en Robert Gesink. ,,Vrijdag ga ik proberen om de benen te sparen, zodat ik zaterdag weer wat kan proberen.”

Volledig scherm
Wout Poels. © AFP
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!