Volledig scherm
Alex Aranburu. © BSR Agency

Allrounder Aranburu naar Astana

Alex Aranburu promoveert naar de WorldTour. De 23-jarige Spanjaard verhuist na dit seizoen van de procontinentale ploeg Caja Rural - Seguros naar Astana.

Aranburu ondertekende een contract voor twee jaar bij de ploeg uit Kazachstan. De Bask laat zich deze weken regelmatig zien in de Ronde van Spanje, met twee keer een tweede plaats in de achtste en twaalfde etappe. 

,,Alex kan op bijna ieder terrein presteren", zegt manager Aleksandr Vinokoerov van Astana. ,,Hij heeft een goede sprint in de benen, maar hij kan ook bergop mee. Hij verbaast ons in de Vuelta en ik verwacht dat we de komende jaren meer van hem gaan zien. Aranburu is een versterking voor onze ploeg voor de etappekoersen en grote rondes."

Aranburu won dit jaar etappes in de rondes van Burgos en Madrid.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten