Volledig scherm
Kevin de Weert. © BELGA

De Weert mag ondanks incident werkzaam blijven bij Lotto-Soudal

Ondanks een incident aan de vooravond van de Ronde van Spanje mag Kevin De Weert bij Lotto-Soudal blijven werken. De Belg, oud-profwielrenner en voormalig bondscoach van zijn land, werd kort voor de start van de Vuelta geschorst. Na een paar gesprekken met ploegmanager John Lelangue heeft De Weert te horen gekregen dat hij zijn werk mag hervatten.

Volgens Belgische media was drankmisbruik de reden van de schorsing. ,,Ik ga daar niets over zeggen, dat houden we intern", zei Lelangue. ,,Het is ook geen kwestie van een zogenaamde tweede kans. Iedereen weet waar hij zich aan moet houden. Ik beschouw iedereen van het team een beetje als mijn kinderen, ik noem ze mijn familie."

De Weert (37) legde eind vorig jaar zijn functie als bondscoach neer om bij Lotto-Soudal als prestatiemanager aan de slag te gaan. Hij was nauw betrokken bij de geslaagde werelduurrecordpoging van landgenoot Victor Campenaerts op de baan in Mexico.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten