Primoz Roglic
Volledig scherm
Primoz Roglic © EPA

Roglic: Het had slechter kunnen aflopen

Met nog twee etappes te gaan, waarvan slechts één serieuze, lijkt Primoz Roglic dichter dan ooit bij de eindzege in de Ronde van Spanje. ,,Ik heb er vertrouwen in”, sprak de Sloveense kopman van Jumbo-Visma na de rit van vrijdag. ,,Het had vandaag slechter kunnen aflopen.”

Roglic was na ongeveer 100 kilometer betrokken bij een valpartij en zijn Spaanse achtervolger Alejandro Valverde ging meteen in de aanval. Roglic wilde er vooralsnog geen oordeel over geven. ,,Onsportief? Ik heb er niets van meegekregen, want ik concentreerde me volledig op mijn terugkeer in het peloton. Pas als ik de beelden heb gezien wil ik er misschien nog iets over zeggen.”

Hoewel het verschil even opliep tot een minuut, leverde Roglic aan het einde slechts enkele seconden in op Valverde. Hij heeft nog een marge van 2 minuten en 47 seconden.

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!