De kist van de 12-jarige Bekiro bij de Turkiyem Moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De jongen werd in zijn woning aan de Dragonstraat om het leven gebracht door zijn vader Tevfik G.
Volledig scherm
PREMIUM
De kist van de 12-jarige Bekiro bij de Turkiyem Moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De jongen werd in zijn woning aan de Dragonstraat om het leven gebracht door zijn vader Tevfik G. © ANP

Bekiro: de dood van een 12-jarige jongen en onze berichtgeving daarover

journalistieke duidingDe 12-jarige Bekiro werd deze week door zijn vader neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen. De vader had waarschijnlijk een psychose. Waarom berichten wij zo gedetailleerd over deze zaak? Heeft de jongen geen recht op privacy? 

Onze verslaggevers gingen meteen na het drama de straat op in Arnhem. Ze spraken omwonenden, familieleden en konden zo gedetailleerd de familietragedie reconstrueren. Dat de man onder behandeling was geweest vanwege geestelijke problemen, dat de politie de dag tevoren al twee keer aan de deur kwam na meldingen uit de directe omgeving en dat de tweede zoon ternauwernood kon ontsnappen.

Daarom: rubriek over journalistieke keuzes van De Gelderlander. Deze week: gedetailleerde berichtgeving over de dood van een 12-jarige jongen

Niet alle lezers namen ons deze gedetailleerde verslaggeving in dank af. De Gelderlander zou te sensationeel berichten, 'Waarom moet ik dit lezen', vroeg een lezer zich af op dg.nl. Een ander: 'Laat de familie met rust'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.