Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

Omstreden wasservice ligt al bij jurist: ‘Gaan ervan uit dat gemeente dit fatsoenlijk oplost’

DIDAM/ ’S-HEERENBERG - Of de nieuwe was- en strijkservice voor inwoners van Montferland met recht op huishoudelijke hulp tot een strijd in de rechtbank leidt? De eerste mensen die gebruik moeten gaan maken van de service, hebben zich gemeld bij de Achterhoekse jurist Kevin Wevers. ,,Maar we gaan ervan uit dat Montferland dit heel fatsoenlijk gaat oplossen.”

10 reacties

 • joyce

  2 maanden geleden
  Ten eerste zijn het persoonlijke dingen, hoevaak wordt een wasservice niet iets kwijt, verkeerd gewassen ed. Wie gaat dat betalen. Een wasmachine zet je aan en dan ga je andere dingen doen. Dus in feite wordt er gekort op schoonmaken in huis. En dit door mensen die zelf niet eens weten hoe ze schoon moeten maken. Ja alleen op papier. En wie wordt de dupe het zorgpersoneel en de ouderen.
 • Wilma Janssen

  2 maanden geleden
  Zoiets persoonlijks als dit zou toch ook eerst met de cliënten besproken moeten worden, wie er gebruik van wil maken en wie niet. Respectloos om zoiets buiten hun om te beslissen. Het zijn wel hun eigendommen waar het om gaat. En dat uur dat afgepakt word als de was niet meer gedaan mag worden is net dat uur wat zo belangrijk is, omdat de cliënten (die fat kunnen) zelf hun was vouwen terwijl de thuiszorg poetst en tijdens het strijken is er tijd om gezellig te kletsen met elkaar.
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Hans als Nederland zoals je zegt door hoogopgeleide mensen geleid word dan hebben ze toch maar weinig geleerd
 • Francis de Vries

  2 maanden geleden
  Laten we de nedewerkers sowieso niet vergeten en de keus voor zorgplud En eerst de uren eraf dat was al geregeld Oh oh oh oh mijn vriendin haar moeder woont er 99 Heel nette vrouw die snapt er niks van hoop stress en gedoe... jammer
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Toen de overheid de zorg naar de gemeentes hebben gedaan is er niks meer uitgekomen als bezuinigen bezuinigen eerst huishoudelijke hulp zomaar een uur er af ze kwamen zelfs kijken hoeveel hulp je nodig had nu weer dit en denk eraan dit is nog lang niet alles ze maken nog veel meer kapot
 1. Feyenoordsupporters komen met vuurwerk het stadion binnen
  Play

  Feyenoord­sup­por­ters komen met vuurwerk het stadion binnen

 2. Lieke Martens schittert in finale tegen Chelsea en wint Champions League met FC Barcelona
  Play

  Lieke Martens schittert in finale tegen Chelsea en wint Champions League met FC Barcelona

Liemers