Volledig scherm
De Emmastraat in Velp. © Marc Pluim

Winkelserie: Bijzondere concepten, geen middag zoet in de Emmastraat

SHOPPEN - Wat is de leukste winkelstraat in het verspreidingsgebied van De Gelderlander? Juryleden Rozemarijn van der Ven en Eline van der Plas gaan een maand lang met verslaggever Mitchel Suijkerbuijk op pad langs de winkelstraten in de regio. Dit keer: de Emmastraat in Velp.

Variatie in winkels
De Emmastraat kenmerkt zich vooral door veel aparte, bijzondere winkels. Il Fienile bijvoorbeeld, gericht op brocante, decoraties en lifestyle. Maar ook de specialistische koffie- en theebar PUUR, een sushi lounge, lingeriewinkel Jackie’s en Studio Eigenzin, een ontwerpstudio en cadeauwinkel in één.Bijzonder is het aanbod dus zeker. „Wat er in deze straat is, is over het algemeen erg leuk. Alleen zijn er niet zo heel veel winkels. Je ziet hier bijvoorbeeld maar weinig verschillende kleren- en schoenenwinkels”, zegt Rozemarijn van der Ven.

Sfeer in de straat
Sfeer heeft deze straat absoluut. De vele horecazaken en specialistische winkeltjes met mooie etalages zorgen voor een heerlijk sfeertje. Daarbij hangt er ook nog gezellige kerstverlichting en zorgt de kerk in de straat omringd met oude panden voor nog meer sfeer in de Emmastraat.

Zelfstandige winkels of ketens?
De straat bestaat zowat alleen maar uit zelfstandige winkels. Sterker nog, ketens komen we zelfs helemaal niet tegen. „Ook dat is leuk voor de sfeer. Maar je bent hier geen middag zoet. Dat komt omdat veel winkels hier vooral leuk zijn om even gezien te hebben, maar niet om uitgebreid te shoppen”, zegt Eline van der Plas.

Parkeren
Met de blauwe schijf zetten we onze auto maximaal twee uur gratis weg in de Emmastraat.

Drukte
Nee, het is vooral heel rustig op straat. Terwijl we toch op een donderdagmiddag een bezoekje brengen aan de Emmastraat, een middag waarop je normaal wel wat meer winkelend publiek tegenkomt. „Jammer, dat maakt het nu niet zo heel levendig”, zegt Van der Plas.

Opvallend
Dat de straat volledig uit zelfstandige ondernemers bestaat is zeer opvallend en hebben we zelfs nog niet eerder meegemaakt in deze winkelserie.

Hoogtepunt
Boekwinkel Jansen & De Feijter is een echt hoogtepunt volgens de jury. Je kunt er niet alleen terecht voor boeken, ook voor muziek en films en voor een drankje of lunch in het petit café dat er aan vastzit. Vooral in de zomer is het sfeervol zitten in de tuin.

Dieptepunt
Dat het winkelaanbod niet zo enorm groot is, is toch wel het dieptepunt van de straat. „Je zult hier niet echt snel scoren, want er is gewoon niet zo heel veel”, zegt Van der Ven.

Leukste winkel
Favoriet bij Van der Plas is wijnhandel Appeldoorn. In 2014 is deze door de Koninklijke SlijtersUnie nog uitgeroepen tot ‘beste slijter van Nederland’. „De combinatie van het oude pand en de sfeervolle etalage zorgt ervoor dat je hier naar binnen wilt. Het ziet er erg leuk uit en tegen kerst heb je ook wel zin in een lekker wijntje.” Van der Ven gaat kiest PUUR koffie & thee als leukste winkel van de Emmastraat. Daar kun je terecht voor aparte koffie’s en theesoorten, die je niet snel ergens anders aantreft. Ook kun je er producten kopen als koffie- en espressomachines.

Mening consument
De 41-jarige Karin (liever geen achternaam) vindt de Emmastraat een stuk gezelliger dan de hoofdstraten van Velp. „Het is een stuk knusser met meer bijzondere winkeltjes. Vooral op het gebied van accessoires is het fijn winkelen hier. Maar ook voor de juwelier kom ik graag naar de Emmastraat.”

Eindoordeel jury
Sfeervol is het zeker, mede vanwege de aparte winkeltjes. Maar een hele middag zoet zul je hier niet zijn, zo denkt de jury. Van der Ven: „Daar zit er iets te weinig voor. Het is hier vooral leuk om even rond te kijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Arnhem e.o.