Volledig scherm
De Hamburgerstraat in Doetinchem. © Jan van den Brink

Winkelserie: De Hamburgerstraat, ideaal voor shopfanaten

SHOPPEN - Wat is de leukste winkelstraat in het verspreidingsgebied van De Gelderlander? Juryleden Rozemarijn van der Ven en Eline van der Plas gaan een maand lang met verslaggever Mitchel Suijkerbuijk op pad langs de winkelstraten in de regio. Dit keer: de Hamburgerstraat in Doetinchem.

Variatie in winkels
In deze lange winkelstraat zien we een breed aanbod aan winkels voorbijkomen. Wie nieuwe schoenen of kleren nodig heeft, zal weinig moeite hebben om hier te slagen. We missen wel wat winkeltjes waar je een leuk, niet te standaard cadeautje kunt scoren. Ook zit er maar weinig horeca. Daarvoor moet je verderop in de stad zijn.

Sfeer in de straat
Als je in de straat loopt, kijk je uit op het Simonsplein met de mooie Sint Catharinakerk. Dat brengt nog wat historie en daarmee ook sfeer in de straat. Verder is de straat niet heel authentiek en zien we vooral aan het begin van de straat wat panden leeg staan. „De bankjes en de bomen maken het dan wel weer gezellig. Al met al hangt er dus best een leuke sfeer, maar dat mag je ook wel verwachten van een stad als Doetinchem”, zegt Eline.

Zelfstandige winkels of ketens?
Het grootste deel van de straat is gevuld met grote, bekende winkelketens. Denk aan de C&A, HEMA, Coolcat, House of Shoes, Miss Etam, Intertoys en . Ici Paris en WE. Jammer dat er niet wat meer zelfstandige winkels zitten. Een pluspunt is dat het oude V&D-pand tijdelijk is opgevuld met de Hemarkt, de outletstore van HEMA. „Dat is een goede zet, het zou zonde zijn voor het straatbeeld als dit pand leeg zou staan”, vindt Rozemarijn.

Parkeren
We parkeren onze auto in de buurt voor 2,50 euro voor anderhalf uur. Doetinchem is dus niet de goedkoopste stad om te parkeren.

Drukte
Het is vrij druk op deze donderdagmiddag. In Picknick, de zaak waar we gaan lunchen, moeten we zelfs even wachten voor er een tafeltje vrijkomt. Ook bij de winkels staan we even in de rij als we iets willen aanschaffen. Een goed teken natuurlijk voor de winkels zelf.

Opvallend
Wat de jury opvalt, is de grootte van de winkels. Verwacht niet dat je in een paar minuten de HEMA of de WE uitloopt, de winkels zijn enorm ruim opgezet met veel rekken.

Hoogtepunt
De winkelstraat is vrij lang en er zijn heel veel ruim opgezette winkels. Shopfanaten kunnen zich hier prima een dagje vermaken.

Dieptepunt
Echt onderscheidend is de Hamburgerstraat met de vele ketens niet. „Ik mis iets unieks, het is over het algemeen redelijk doorsnee allemaal”, zegt Eline.

Leukste winkel
De leukste winkel is volgens de jury zonder twijfel Raadgreep & Berrevoets. Een ouderwetse, grote boekenzaak met een zeer ruim assortiment. „Heel erg leuk. Zulke grote boekenwinkels kom je niet snel tegen”, zegt Rozemarijn.

Mening consument
Riet Welling (60): „Het is voor mij de leukste straat om te winkelen. Het is heel gezellig, lekker druk en je kunt hier aan alles komen wat je nodig hebt. In het weekend is het soms iets te druk.”

Eindoordeel jury
De vele winkelketens maken de Hamburgerstraat niet erg speciaal. Maar goed shoppen kun je er door het gevarieerde aanbod en de ruime winkels wel, vinden de juryleden. Eline: „Het is leuk, je kunt er goed winkelen, maar ook niet meer dan dat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek