Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

België treurt en twist over de vraag: heeft dit WK eenheid gebracht?

Een dag na de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK likken ze in Brussel hun wonden. En discussiëren ze over de vraag: heeft dit prachtige Belgische elftal de inwoners van het land werkelijk dichter  bij elkaar gebracht?

Woensdagochtend, Brussel. De Rode Duivels zijn nog geen twaalf uur uitgeschakeld op het WK, maar de rood-geel-zwarte vlaggetjes aan de gevel van Brasserie La Colonne aan de Ligniestraat beginnen nu al van kleur te verschieten. Weldra zullen ze worden weggehaald. Dan krijgt de wonderéquipe, die heel België liet dromen van wereldheerschappij, een mooi plekje in de eregalerij van voetbalteams die overladen met complimenten maar zonder prijs een toernooi verlieten.

  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.