Volledig scherm
De Belgische bondscoach Roberto Martinez. © BELGA

Martinez houdt Rode Duivels scherp

Bondscoach Roberto Martinez van België denkt niet dat zijn ploeg na de WK-triomf op het favoriete Brazilië (2-1) het hoogtepunt in Rusland al voorbij is. 

Volgens de Spaanse trainer is er van fysieke en mentale verslapping bij zijn manschappen geen sprake. ,,Dat is ook niet mogelijk in de halve finales van het WK. Zeker niet met een tegenstander als Frankrijk. Dat is een ploeg met grote individuele kwaliteiten, net als Brazilië. Ze hebben enkele absolute topspelers. Je kan niet zomaar het veld oplopen en denken dat het wel los zal lopen. Je kan niet teren op de prestatie tegen Brazilië."

Martinez gaf toe dat het duel dinsdag met Frankrijk voor met name zijn Franse assistent Thierry Henry, ex-aanvaller van onder meer Arsenal en Barcelona, een heel speciale wedstrijd is. ,,Ik werk met mijn staf al twaalf jaar samen, bij verschillende clubs. Twee jaar geleden toen ik bij België begon, kwam Henry daar nog bij. Hij had de ervaring om grote prijzen te winnen. Dat misten we als staf en als spelersgroep nog. België heeft nog nooit het WK gewonnen. Thierry was het laatste ontbrekende puzzelstukje."