Deze Oranjefans uit de regio steunen de Leeuwinnen in Frankrijk: ‘Bonjour mes amis!’

videoZELHEM - De Oranjevrouwen spelen dinsdagmiddag hun eerste WK-wedstrijd in de Franse kustplaats Le Havre en kunnen daarbij rekenen op de steun van negen voetbalgekke vrouwen uit de Achterhoek. Maandagochtend vertrokken zij met een busje vanuit Zelhem voor ‘één groot feest’.

Achter het stuur zit Herma Tijken (51) met een rood-wit-blauwe pruik op haar hoofd. Op de bijrijdersstoel zingt haar 52-jarige zus Ina het welbekende ‘Hup, Holland, hup’ luidkeels mee. Franse automobilisten op de snelweg moeten deze dagen raar opkijken, wanneer zij een busje vol uitzinnige vrouwen in oranje kleding voorbij zien rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek