Deze Haaftenaar leeft ‘zonder beperkingen’ dankzij zijn beenprothese: ‘Ik ben nu Jan Kiep 2.0’

ziekenhuis top 100HAAFTEN - Samen met zijn kleindochter Danique gaat hij met de auto naar de Efteling. En met zijn racefiets beklom hij afgelopen voorjaar nog de Mont Ventoux. Ondanks dat Haaftenaar Jan Kiep (65) al jaren met een beenprothese leeft, heeft hij niet het gevoel dat hij leuke dingen in het leven moet laten. ,,Ik ben nu Jan Kiep 2.0.’’

Jan Kiep met zijn beenprothese.
Volledig scherm
Jan Kiep met zijn beenprothese. © Raphaël Drent

‘Kiep 1.0’ verloor zijn linker onderbeen in november 2001, toen hij samen met een collega een hijskraan versierde met verlichting.

Kiep struikelde op het achterdek van de kraan en raakte met zijn windjack verstrikt in een hijskabel. Die trok hem richting een kabeltrommel, waarin zijn been terechtkwam.

,,Gelukkig ben ik er nog.’’ Het waren de eerste woorden van Kiep, nadat hij in het ziekenhuis in Amsterdam wakker werd en van zijn vrouw Jettie hoorde dat zijn onderbeen was geamputeerd. ,,Bij mij is het glas sindsdien halfvol’’, zegt Kiep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland