Sabine Wijdeveld kreeg in het ziekenhuis na de bevalling van Siem een raketje.
Volledig scherm
Sabine Wijdeveld kreeg in het ziekenhuis na de bevalling van Siem een raketje. © Paul Rapp

Een raketje na de narcose was wat Sabine (34) uit Nijmegen nodig had

MangomomentenNIJMEGEN - Het begon in een Belgisch ziekenhuis waar een doodzieke patiënt de vraag kreeg waar zij een blij gevoel van zou krijgen. Antwoord: ,,Ik zou heel graag een mango eten.’’ De wens werd ingelost en het ‘mangomomentje’ was geboren. Vanwege de Ziekenhuis top 100 vertellen lezers van De Gelderlander over ‘hun’ mangomoment. Nu: Sabine Wijdeveld (34) uit Nijmegen. 

,,Op 1 september ben ik bevallen van mijn eerste kindje, Siem. Het was een ontzettend zware bevalling die heel lang duurde. Omdat ik veel bloed had verloren, moest ik naar de operatiekamer. Toen ik eenmaal uit de narcose was, vroeg de verpleegkundige of ze mij iets voor de pijn kon geven. Het zal wel, dacht ik over die pijn. Ik had er amper last van.” 

Dorst

,,Ik had vooral een enorme dorst, want ik had al vijf uur niets gedronken en door al dat puffen, de droge lucht en het vele bloed dat ik had verloren móest ik gewoon drinken. Maar er was een probleem: drinken, dat mocht niet zo snel uit de narcose.”

,,‘Ik wil zó graag drinken’, bleef ik maar zeggen tegen de verpleegkundige. En toen kwam ze aan met een raketje. Ik heb dat ijsje naar binnen gewerkt alsof mijn leven ervan afhing. Het was zó’n genot op dat moment. Ik was daar heel erg aan toe. Ik vergat zelfs heel even mijn pasgeboren kindje doordat ik zo van het ijsje aan het genieten was.”

Quote

Ik had een enorme dorst, maar er was één probleem: drinken, dat mocht niet zo snel uit de narcose

Hondje

,,Het was de tweede keer dat ik een bijzonder moment meemaakte in het Radboudumc. De eerste keer was met mijn moeder, in 2005. Ze had uitgezaaide borstkanker en moest plat blijven liggen. Ze moest zelfs in bed eten. Ze miste ons hondje enorm. Een verpleegkundige heeft er toen voor gezorgd dat ze ons hondje nog even kon zien. Met bed en al is ze naar de hoofdingang van het ziekenhuis gebracht. Het was een emotioneel laatste moment samen. Een paar weken daarna is ze overleden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.