Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.
Volledig scherm
Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. © Rijnstate

Rijnstate trots op hoge plek in Ziekenhuis Top 100

ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is trots op het behalen van de vijfde plek in de lijst van de beste topklinische ziekenhuizen van Nederland. Rijnstate scoort in de Ziekenhuis Top 100 van het AD uitstekend op veel van de 36 kwalititeitsaspecten. 

Zo wordt bij patiënten met hartritmestoornissen het risico op een beroerte goed gecontroleerd. Patiënten hebben relatief weinig complicaties na de behandeling van een gebroken heup en het ziekenhuis verricht ruim voldoende operaties van blaas-, darm- en prostaatkanker. Bovendien beschikt het over alle patiëntkeurmerken.

Heupprothese

Maar Rijnstate erkent dat er ook zaken zijn die beter kunnen. Zo is de wachttijd voor de operatie van de halsslagader lang en is het aantal infecties na plaatsing van een heupprothese hoog. Ook zijn er verbeteringen mogelijk in het tijdig toedienen van antibiotica voor een ingreep.

Rijnstate relativeert de hoge positie. ‘De Top 100 van het AD is slechts een van de lijsten waarin de prestaties van de Nederlandse ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken. Vergelijking tussen ziekenhuizen gebeurt door allerlei instanties, zoals patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars en kranten. Iedere instantie vergelijkt op andere kwaliteitsaspecten.’

Relatief

Daardoor kan het volgens Rijnstate gebeuren dat een ziekenhuis in de ene vergelijking heel goed uit bus komt en in een andere vergelijking onder aan de lijst eindigt. Dit maakt de waarde van bepaalde vergelijkingen relatief, aldus Rijnstate op de eigen website. 

Bestuursvoorzitter Wim van Harten (links) in de centrale hal.
Volledig scherm
Bestuursvoorzitter Wim van Harten (links) in de centrale hal. © Marina Popova
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.