Volledig scherm
Bas Kuipers heeft bij NEC het shirt met rugnummer 5 gekregen. © Broer van den Boom

Bas Kuipers verdient contract bij NEC

NIJMEGEN - NEC heeft Bas Kuipers aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige linksback trainde sinds maandag mee als proefspeler. Binnen drie dagen heeft de Amsterdammer de technische staf in De Goffert overtuigd.

Kuipers was transfervrij nadat zijn contract bij FC Viitorul deze zomer werd ontbonden. De ploeg van oud-international Gheorghe Hagi is na vier duels koploper in de Roemeense Liga 1. Voordat hij naar Roemenië vertrok, doorliep de verdediger de gehele jeugdopleiding van Ajax en speelde in de eerste divisie voor de beloften van de Amsterdammers. Bij Excelsior en ADO Den Haag kwam Kuipers daarna tot 83 wedstrijden in de eredivisie. 

Hij tekent in Nijmegen een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. De verdediger is speelgerechtigd en kan vrijdagavond al meedoen in de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Eindhoven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.