Volledig scherm
Delano Burgzorg vervolgt zijn loopbaan bij Spezia. © BSR Agency

Burgzorg verruilt De Graafschap voor Spezia

DOETINCHEM - Delano Burgzorg heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 20-jarige aanvaller verruilt De Graafschap definitief voor het Italiaanse Spezia. Hij tekent een contract voor vier jaar bij de club uit de Serie B.

De Graafschap en Spezia hebben overeenstemming bereikt over de transfer. Burgzorg kwam zelf eerder in de week al tot een akkoord met zijn nieuwe werkgever.

Met de overgang van de Amsterdammer, die een doorlopend contract tot medio 2020 had, is naar verluidt een kleine 4 ton gemoeid. De Doetinchemse eerstedivisionist heeft ook een doorverkooppercentage bedongen.

De Graafschap pikte Burgzorg in 2015 op bij de amateurs van Zeeburgia in zijn woonplaats, nadat hij zichzelf had aangemeld voor een talentendag. De aanvaller maakte via de A-jeugd en het Doetinchemse beloftenteam begin 2018 de overstap naar het eerste elftal.

Zijn doorbraak beleefde hij afgelopen seizoen na de winterstop. De aanvaller kwam in de eredivisie tot 26 optredens en scoorde daarin vijf keer.

Versterking

Naast Burgzorg aast ook Youssef El Jebli op een vertrek bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder heeft de clubleiding laten weten graag een stap omhoog te maken. 

De Doetinchemse club gaat op zoek naar minimaal één aanvallende versterking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.