Volledig scherm
Jeff Stans van Go Ahead Eagles houdt Brahim Darri van de bal in wedstrijd tegen NEC. © BSR Agency / Soccrates

NEC geeft Darri de ruimte om club te zoeken

NIJMEGEN - Brahim Darri ontbrak maandag op de eerste training van Jong NEC. De 24-jarige aanvaller wordt bij NEC buiten de selectie gehouden. Hij mag uitzien naar een andere club. Darri kreeg toestemming van NEC om deze week nog voor zichzelf te trainen en - samen met zijn zaakwaarnemer - een andere club te zoeken. Het contract van Darri in De Goffert loopt door tot de zomer van 2020. 

Vorig seizoen raakte Darri in conflict met trainer Jack de Gier die hem prompt uit de selectie zette. Na de winterstop werd hij verhuurd aan FC Den Bosch, maar mede door een virusinfectie kwam hij daar weinig aan spelen toe. Voordat hij in het seizoen 2017-2018 naar Nijmegen kwam, speelde Darri drie seizoenen voor Heracles en vier seizoenen voor Vitesse, dat hem tussentijds een half jaar verhuurde aan De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.