Volledig scherm
Mathias Bossaerts (links) en Joey van den Berg zijn teruggezet naar Jong NEC en mogen transfervrij vertrekken bij de eerstedivisionist uit Nijmegen. © Getty Images

NEC zet streep door namen van Bossaerts en Van den Berg

NIJMEGEN - NEC heeft Joey van den Berg (33) en Matthias Bossaerts (23) teruggezet naar de beloften. Beide spelers mogen transfervrij vertrekken. Voor Van den Berg stond de deur naar de uitgang al langer open.

De routinier drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van de voetbalclub uit Nijmegen die met het vooruitzicht van een derde opvolgend seizoen in de eerste divisie fors moet snijden in de begroting.

Onverwacht

Volledig scherm
Joey van den Berg droeg afgelopen seizoen nog de aanvoerdersband van NEC. © BSR Agency

Het terugzetten van Bossaerts komt onverwacht. De Belgische verdediger speelde vorig seizoen 29 wedstrijden in de basis, maar gaf zelf aan dat hij een transfer wilde, nadat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt.

,,Matthias heeft een gedeelte van de voorbereiding gemist door een paar ongelukkige blessures’’, zegt François Gesthuizen. ,,Wat ons betreft hoorde hij nog bij de selectie, maar hij wilde weg, terwijl wij juist gas willen geven. Dan heb je hier geen perspectief meer en gaan we met jongens aan de gang die wel willen.’’

Met Van den Berg en Bossaerts  komt het aantal spelers dat dit seizoen gratis mag vertrekken bij NEC op zes. Nog tijdens de voorbereiding nam de  club al voortijdig afscheid van Brahim Darri  (naar Fatih Karagümrük in Turkije), Leroy Labylle (naar RFC Seraing in België), Ragnar Oratmangoen (naar Cambuur Leeuwarden) en Paolo Sabak (nog geen nieuwe club). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.