Volledig scherm
Bart Straalman © BSR Agency

Straalman van De Graafschap naar Noorwegen

DOETINCHEM - Bart Straalman vervolgt zijn loopbaan in Noorwegen. De 22-jarige verdediger verruilt De Graafschap voor Sarpsborg 08 FF, een club die uitkomt op het hoogste niveau. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Straalman was clubloos, nadat zijn De Graafschap de aanbieding voor een nieuw contract introk. De Winterswijker weigerde in een vroeg stadium bij te tekenen, in de hoop in de eredivisie te blijven voetballen.

Jeugdopleiding

De Achterhoeker doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Doetinchemse club. Hij speelde vijf jaar in de hoofdmacht en droeg afgelopen seizoen na de winterstop de aanvoerdersband. Straalman kwam tot 133 optredens.

Sarpsborg is bijna halverwege zijn seizoen, dat nog tot eind november duurt. De Noorse club staat na dertien wedstrijden op de voorlaatste plek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.