Volledig scherm
Oussama Tannane van FC Utrecht (links) in duel met Freek Heerkens van Willem II. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Vitesse plukt Oussama Tannane weg bij Saint-Etienne

OPALENICA - Vitesse is opnieuw actief op de transfermarkt. De Arnhemse club plukt Oussama Tannane weg bij de Franse subtopper AS Saint-Etienne. De negenvoudig international van Marokko tegen een contract voor drie jaar bij de eredivisionist.

Tannane (25) is opgegroeid in Nederland. Hij debuteerde als prof in het seizoen 2012-2013 bij Heerenveen. Hij maakte daarna de overstap naar Heracles Almelo. Daar pikte de Franse club hem in januari 2016 op.

International van Marokko

Tannane groeide de voorbije jaren uit tot international van Marokko. Hij reikte zo tot negen caps. Bij Saint-Etienne beleefde Tannane geen succes. Hij werd eerst verhuurd aan Las Palmas in Spanje. Afgelopen seizoen werd hij door de Franse club uitgeleend aan FC Utrecht.

Het avontuur in de Domstad was geen succes voor Tannane. Hij werd door coach Dick Advocaat in februari weggestuurd om disciplinaire redenen. Dat gebeurde na een incident op het trainingsveld.

Tannane krijgt zo bij Vitesse de kans zijn carrière vlot te trekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.